Ship and trade more

У новий сезон з новими можливостями щодо контролю якості

15.05.2017

Одним з актуальних питань при перевалці рослинної олії є питання контролю якості продукції. Крім базових показників якості, таких як кислотне число, перекисне число, вологість, масова частка нежирових домішок, масова частка фосфоровмісних речовин, необхідно здійснювати контроль за седиментами, холестеролом, гексаном тощо. Лабораторія проводить визначення жирнокислотного складу олій рослинних, використовуючи цей метод, можна запобігти потраплянню фальсифікованої олії на термінал, що є перевагою.

З метою відповідності вимогам ринку Олір Резорсіз у квітні 2017 року був сертифікований ДП «Укрметртестстандарт» на проведення контролю якості рослинної олії (соняшникова, соєва, кукурудзяна, рапсова) на вміст в олії седиментів. Компанія здійснює контроль за вмістом седиментів щодо кожного постачальника на постійній основі.

На сьогодні Олір Резорсіз активно реалізує проект щодо дообладнання лабораторії, яка дозволить визначати показники безпеки: залишкового вмісту гексану, складу стеаринової фракції (холестеролу), бензо(а)пірену і мінеральної олії. Запуск проекту заплановано на початок сезону 2017/18 року.